BA Stassart

Good-vibes op BA Stassart

Nieuws

Met relaxatieoefeningen, anti-stressballetjes en ‘feel good’-muziek maakt BA Stassart de aanloop naar de internationale dag van de geestelijke gezondheid aanstaande maandag 10 oktober. “De hele week staat in het teken van mentaal welzijn. Een onderwerp dat ons nauw aan het hart ligt. Je goed voelen op school is belangrijk voor je leerprestaties en zelfontplooiing”, zegt Tanja Janssens, directeur van Busleyden Atheneum campus Stassart.

Op 10 oktober is het ‘World Mental Health Day’. Die dag staat wereldwijd in het teken van geestelijke gezondheid. BA Stassart werkt een hele week rond het thema.

“Leerlingen worden ’s morgens aan de schoolpoort verwelkomd met leuke muziek op het schoolplein. Er zijn extra beweeg- en sportmomenten onder het mom van een gezonde geest in een gezond lichaam. Tijdens de middag organiseren we relaxatieoefeningen en gezelschapsspelletjes. We maken antistressballetjes. Enzovoort.”

BA Stassart hecht veel belang aan een positieve schoolsfeer. “Elke dag besteden onze leerkrachten veel aandacht aan een goede ambiance in de klas. Welzijn staat bij ons op school bovenaan. Deze week doen we er nog een extra warm schepje bovenop zodat we maandag 10 oktober helemaal klaar zijn om samen de World Mental Health Day te omarmen. ”

Vorige artikel Terug naar het overzicht Volgende artikel