BA Stassart

LEERLINGEN TOERISME GEVEN TEKST EN UITLEG BIJ ANIMALINAS-ROUTE

Nieuws

Natuurpark Rivierenland doet beroep op leerlingen Toerisme van het Busleyden Atheneum campus Stassart voor de aanmaak van een website met tekst en uitleg over de graffitiwerken van kunstenaar Dzia langs de Animalinas-wandelroute.

Dit jaar wordt de Animalinas-route, een wandelparcours doorheen de natuur rond Mechelen, uitgebreid met drie extra graffitiwerken van dieren. De route wordt ook langer. Bij elk graffitiwerk van kunstenaar Dzia hangt een bordje met een QR-code met uitleg over de afgebeelde dieren. Die uitleg komt van de leerlingen Toerisme van het Busleyden Atheneum. Zij plaatsten de ingesproken audiofragmenten op hun website over de Animalinas-route. Vorig jaar namen 1300 wandelaars deel aan de Walk for Nature om de graffititekeningen van lokale diersoorten te bewonderen.

Langs een 35 km-parcours door de natuur rond Mechelen bracht kunstenaar Dzia vorig jaar 10 graffitiwerken van lokale diersoorten aan: de Animalinas. 1300 mensen namen in 2021 deel aan WALK FOR NATURE om de werken te bewonderen. Dit jaar wordt de Animalinas-route uitgebreid naar 45km en worden er drie nieuwe diersoorten aan toegevoegd.

Natuurpark Rivierenland werkt voor dit project samen met de afdeling toerisme van BA Stassart.

“Onze leerlingen toerisme werkten de website uit. In de studierichting Toerisme zitten verschillende ex-leerlingen uit de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN). Zij blinken uit in meertaligheid, een troef voor deze richting. De leerlingen brengen langs het parcours ook QR-codes aan die de wandelaars de toegang verlenen tot de website. Via ingesproken audiofragmenten geven de leerlingen op die manier uitleg over de afgebeelde dieren. Visit Mechelen was meteen enthousiast over de samenwerking en ook voor onze leerlingen is het een leerrijke ervaring”, zegt Katrien Vanzeebroeck, leerkracht Toerisme BA Stassart.

"De natuur is er voor iedereen. Natuurpark Rivierenland vindt het fantastisch dat we over de grenzen van leeftijd en afkomst heen onze gedeelde verwondering voor de natuur kunnen vertalen naar dit artistieke en natuur-educatieve project.", zegt Nils Iwens, coördinator van het Natuurpark Rivierenland.

Artikel in Gazet van Antwerpen: klik hier.

Vorige artikel Terug naar het overzicht Volgende artikel