BA Stassart

3 Haar-en schoonheidsverzorging - Zorha

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Maatschappij & welzijn
haarzorg
lifestyle
schoonheidsverzorging
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Vervolgtrajecten Nieuws

Ben je dynamisch en creatief? Heb je interesse in en gevoel voor trends en mode? Ga je graag om met mensen en wil je ze helpen om er goed uit te zien? Spreekt het werken in een kapperszaak je aan? Dan ben je de geknipte persoon om kapper of kapster te worden.

Veel individuele begeleiding en praktijkervaring op een oefenhoofd of op een model staat voorop. Je leert zo de basistechnieken op een juiste manier stevig in de vingers te krijgen. Via competentiegerichte opdrachten dagen we je uit om met de verworven kennis creatief aan de slag te gaan. Je verwerft het juiste inzicht en durf om je daarna in de derde graad verder te bekwamen als kapster of kapper.

JOUW OPLEIDING VOORAF

Om in het 3e jaar Haarzorg te starten moet geen haartooi-opleiding gevolgd hebben. We trekken zeker nog voldoende tijd uit om de basistechnieken in te oefenen.

Als kapper kun je aan de slag bij verschillende soorten kapperszaken. Er zijn salons die gespecialiseerd zijn in dameskapsels en andere in herenkapsels. Maar de meeste kapperszaken zijn gemengd.

In de tweede graad Haarzorg leg je een stevige basis om uit te kunnen groeien tot een topkapper of topkapster, die aan de slag kan in élk kapsalon.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2
PAV 9
wiskunde/wetenschappen 2
project 5
carrousel: digitale vaardigheden / expressie / burgerschap 2
Frans 2
Nederlands 2
De vakken specifiek voor deze studierichting Uur
Dameskappen 11
Herenkappen 2
Schoonheidsverzorging 4

Vervolgtrajecten

Gerelateerd nieuws

Nieuws
BA Stassart
mei 14, 2024
Sterren op de speelplaats

Om jongeren te informeren over de verkiezingen en te sensibiliseren over het belang van hun stem, werd er afgelopen nacht (veilig) ingebroken op onze school en werden de twaalf Europasterren op onze speelplaats geverfd. Deze sterren kunnen hopelijk het gesprek met en onder leerlingen op gang brengen.

Nieuws
BA Stassart
mei 06, 2024
Leerlingen Defensie en Veiligheid nemen jongerenredactie van VRT over

Leerlingen Defensie en Veiligheid nemen jongerenredactie van VRT NWS over