BA Stassart

3 Restaurant & keuken - Jamie

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Voeding & horeca
voeding
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Vervolgtrajecten Nieuws

Je bent geïnteresseerd in voeding. Je hecht belang aan hygiëne (HACCP-normen). Je bent leergierig en niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Je bent flexibel, betrouwbaar, klantvriendelijk en creatief. Je beschikt over een flinke dosis klantvriendelijkheid. Je bent communicatief, hebt oog voor detail en bent gedreven.

JOUW OPLEIDING VOORAF

Je hebt een lichte voorsprong om aan 3 Restaurant-Keuken te beginnen als je het 2e jaar hotel-bakkerij-slagerij al achter de rug hebt. Maar als een je een beetje handig bent, zal jij ook snel de basisvaardigheden in de vingers hebben als je vanuit een andere richting komt.

In de studierichting Restaurant-Keuken bereiden we je voor op een job in de horecasector.

In het 3de en 4de jaar Restaurant-Keuken leer je de nodige kennis, vaardigheden en attitudes via praktische opdrachten. Je krijgt de basiskennis keuken en zaal aangeleerd. Het hele gamma van productkennis en vakterminologie ( keukentechnologie, restauranttechnieken en voedingstechnologie, drankenleer en wijnen) tot vaardigheidstraining (praktijk keuken en restaurant) komt aan bod.

Een professioneel team van koks en zaalmeesters staat je bij tot aan de eindstreep! In deze opleiding ligt de focus op doen. Vandaar dat een deel van je programma bestaat uit praktijklessen. Het maken van soepen, warme en koude voorgerechten, heerlijke hoofdschotels en creatieve nagerechten en het gebruik van de juiste apparatuur hierbij vormen de hoofdmoot. Niet alleen zal je deze gerechten leren bereiden, er zal ook veel aandacht uitgaan naar het serveren ervan.

Tijdens de klantendienst in het didactisch restaurant kan je al het aangeleerde oefenen in een realistisch kader.

Werken in de horeca biedt heel wat afwisseling, uitdagingen en is ideaal voor mensen die geen 9-to-5’ers zijn.

Het is een plaats waar je veel voldoening kunt krijgen uit je job. Je kan mensen verrassen met unieke creaties en laten genieten van heerlijke gerechten. Het is eveneens het ideale beroep voor bezige bijen, die graag sociaal contact leggen. In de tweede graad kan je al proeven of het horecaleven iets voor jou is.

In 3 & 4 RK zal je vaak met voedingsmiddelen werken. Daarom moet jouw huisarts een medisch attest voor je invullen.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2
PAV 9
wiskunde/wetenschappen 2
project 5
carrousel: digitale vaardigheden / expressie / burgerschap 2
Frans 2
Nederlands 2
De vakken specifiek voor deze studierichting Uur
Keuken 8
Restaurant 8
Richtingspecifiek Frans 1

Vervolgtrajecten

Gerelateerd nieuws

Nieuws
BA Stassart
mei 14, 2024
Sterren op de speelplaats

Om jongeren te informeren over de verkiezingen en te sensibiliseren over het belang van hun stem, werd er afgelopen nacht (veilig) ingebroken op onze school en werden de twaalf Europasterren op onze speelplaats geverfd. Deze sterren kunnen hopelijk het gesprek met en onder leerlingen op gang brengen.

Nieuws
BA Stassart
mei 06, 2024
Leerlingen Defensie en Veiligheid nemen jongerenredactie van VRT over

Leerlingen Defensie en Veiligheid nemen jongerenredactie van VRT NWS over