BA Stassart

5 Restaurant & keuken - Jamie

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Voeding & horeca
voeding
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Vervolgtrajecten Nieuws

Een uitgelaten lach, kletterende potten, gezellige drukte in een brasserie of klasse restaurant spreken je aan. Je bent geen ‘9 to 5’er en op zoek naar afwisseling. Je wilt later werken als kok of ober, of als zelfstandig uitbater van een horecazaak, of als zelfstandig gerant in een horecazaak. Is dat zo? Dan is de opleiding Restaurant & Keuken echt iets voor jou!

JOUW OPLEIDING VOORAF

Als je geen vooropleiding hebt, die gelinkt kan worden aan deze richting, start je met een hele achterstand. Het lerarenteam zal je ondersteunen om de gemiste basisvaardigheden en technieken zo snel mogelijk bij te brengen. Maar je zal ook zelf heel wat inspanningen moeten leveren omdat het over gemiste vaardigheden gaat en dat vraagt veel oefening. Enkel leerlingen met sterke wil, kunnen de achterstand wegwerken.

Je breidt de basiskennis die je meekreeg in de tweede graad flink uit. Een professioneel en onderlegd leerkrachtenteam leert je de fijne kneepjes van het vak en stoomt je klaar voor de horecabranche om er als veelzijdig medewerker aan de slag te gaan.

Het hele gamma van productkennis (drankenleer, wijnen, keukentechnologie, restauranttechnieken en voedingstechnologie), vaardigheidstraining (keuken en zaal) en bedrijfsbeheer komt aan bod. De klantendienst in het didactisch restaurant op school en de stages zijn het hart van de opleiding. Op het menu staat hier vooral het praktisch handelen van een toekomstig restauranthouder.

De horecasector, met meer dan 32.000 KMO’s en meer dan 200.000 werknemers en werkgevers, heeft meer dan ooit nood aan goed opgeleide ondernemers en professioneel geschoold personeel. Misschien droom jij net als zovele anderen van een eigen horecazaak. Mits een goede voorbereiding kan jij die droom succesvol waarmaken.

In 5 & 6 RK zal je vaak met voedingsmiddelen werken. Daarom moet jouw huisarts een medisch attest voor je invullen.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
PAV 4
Wiskunde / wetenschappen 2
Carrousel: EFC / Artistieke expressie / Burgerschap 2
Frans 2
Nederlands 2
De vakken specifiek voor deze studierichting Uur
Keuken 10
Zaal 8
Stage 6 weken

Vervolgtrajecten

Gerelateerd nieuws

Nieuws
BA Stassart
mei 14, 2024
Sterren op de speelplaats

Om jongeren te informeren over de verkiezingen en te sensibiliseren over het belang van hun stem, werd er afgelopen nacht (veilig) ingebroken op onze school en werden de twaalf Europasterren op onze speelplaats geverfd. Deze sterren kunnen hopelijk het gesprek met en onder leerlingen op gang brengen.

Nieuws
BA Stassart
mei 06, 2024
Leerlingen Defensie en Veiligheid nemen jongerenredactie van VRT over

Leerlingen Defensie en Veiligheid nemen jongerenredactie van VRT NWS over