BA Stassart

6 Basiszorg & ondersteuning - Zoë

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Maatschappij & welzijn
voeding
zorg
mensen
gezondheid
opvoeding
kunst & creatie
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Je bezit al heel wat verantwoordelijkheidsbesef. Je legt graag en vlot contact met alle soorten mensen. Je hebt belangstelling voor het dagelijkse leven van zieke én gezonde mensen en je staat te springen om de handen uit de mouwen steken om hier positief aan bij te dragen.

Kan je je vinden in deze beschrijving? Dan is verzorging iets voor jou.

Wat je in de tweede graad hebt geplant, bijvoorbeeld dankzij de richting verzorging-voeding, kan je nu ten volle oogsten.

Verzorging is dé richting die jou klaarstoomt voor uitvoerende taken in de zorgsector. Centraal in jouw opleiding staat het ondersteunen en bevorderen van de zelfzorg van de zorgvrager. En met het 6de jaar verzorging heb je een uitstekende voorbereiding gekregen op onze zevende specialisatiejaren BSO. Zo kan je een diploma secundair onderwijs behalen. En als je wil mag je na 6 Vz meteen ook gaan verder studeren in HBO verpleegkunde.

In de derde graad verzorging leggen we de nadruk op de praktijk. Om de vier weken loop je één week stage bij gezonde kinderen, bejaarden, chronische zieken of personen met een handicap. Je maakt kennis met alle aspecten van huishoudkunde en verzorging. Je leert de basisbehoeften van de hulpvragers kennen: slaap, hygiëne, voeding, veilig gebruik van geneesmiddelen, preventie van ziekten. Ook EHBO, gezondheidsvoorlichting en dieetleer komen aan bod.

En uiteraard kan je genieten van de toffe sfeer en de goede begeleiding van onze campus.

De studierichting verzorging, dat is twee vliegen in één klap want naast de erg praktische opleiding krijg je er meteen ook nog een vrij grote werkzekerheid bij. Je kan een job vinden in rust- en verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, diensten voor gezins- en bejaardenhulp, kinderopvang en alle voorzieningen waar je verzorgend tewerk gaat.

De VDAB-site geeft je verder nog een mooi beeld van wat het is om een "verzorgende" te zijn.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project Algemene Vakken (PAV) 4
Wiskunde / Wetenschappen 2
Carrousel: EFC / Artistieke expressie / Burgerschap 2
Frans 2
Nederlands 2
De vakken specifiek voor deze studierichting Uur
Verzorging 2
Pedagogisch handelen 2
Indirecte zorg 2
Voeding 4
Stage 8

Gerelateerd nieuws

Nieuws
BA Stassart
mei 14, 2024
Sterren op de speelplaats

Om jongeren te informeren over de verkiezingen en te sensibiliseren over het belang van hun stem, werd er afgelopen nacht (veilig) ingebroken op onze school en werden de twaalf Europasterren op onze speelplaats geverfd. Deze sterren kunnen hopelijk het gesprek met en onder leerlingen op gang brengen.

Nieuws
BA Stassart
mei 06, 2024
Leerlingen Defensie en Veiligheid nemen jongerenredactie van VRT over

Leerlingen Defensie en Veiligheid nemen jongerenredactie van VRT NWS over