BA Stassart

6 Toerisme - Maya

Dubbele finaliteit (DA)
Talen
toerisme
talen
cultuur
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

In de richting Toerisme (MAYA) krijg je de kans om jezelf te ontplooien tot een veelzijdig en flexibel persoon, met een brede kijk op culturen en de wereld.

Een host of toeristisch-recreatief medewerker adviseert en begeleidt bezoekers van beurzen, evenementen, … en verzorgt het verblijf op een toeristische en/of gastronomische bestemming van A tot Z. Zo zal je pakketten samenstellen op vraag van de klant. Je onderzoekt de behoeften, zoekt gerichte informatie en doet een voorstel. Hierbij maak je gebruik van praktijkgerichte tools, zowel analoog als digitaal. Dit pakket zal ook uitgevoerd worden, waarbij de nadruk gelegd wordt op presentatietechnieken en communicatieve vaardigheden. Bovendien leer je omgaan met klachten en gepast reageren in noodsituaties, rekening houdend met interculturele verschillen en de verschillende toeristisch- recreatieve doelgroepen. Dit alles gebeurt in verschillende talen (Nederlands, Engels, Frans en Duits). Je gaat hierbij praktijkgericht aan de slag en past de theorie toe in levensechte situaties. Dit gebeurt o.a. via stage, projecten in schoolcontext.

Een host of toeristisch-recreatief medewerker heeft grote interesse in omgaan met mensen, culturen, talen, aardrijkskunde, geschiedenis, alsook de technische en economische kant van de toeristische-recreatieve wereld.

Na deze opleiding kan je zonder problemen verder studeren in het hoger onderwijs of meteen aan de slag gaan op de arbeidsmarkt.

JOUW OPLEIDING VOORAF

Voor Toerisme is geen specifieke vooropleiding vereist. De ideale instroom is van de tweede graad toerisme, maar instroom van andere afdelingen is mogelijk.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 2
Nederlands 3
Wiskunde 2
Geschiedenis 1
De vakken specifiek voor deze studierichting Uur
Toerisme 7
Toeristische aardrijkskunde 2
Experturen toerisme 3
Richtingsspecifiek Frans 2
Richtingsspecifiek Engels 1
Stage Ja

Gerelateerd nieuws

Nieuws
BA Stassart
mei 09, 2023
Stadswandeling Mechelen
Nieuws
BA Stassart
mei 09, 2023
Veiligheidsbeurs 16 mei