BA Stassart

7 Gemeenschapsrestauratie - Zjef

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Voeding & horeca
voeding
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

ZJEF weet alles over gezonde maaltijden, hygiëne, foodcost en afvalbeheersing.

ZJEF is stipt, dynamisch, flexibel en vlot in de omgang.

ZJEF kan goed plannen en organiseren.

ZJEF volgt de lessen in een hartelijke, open en warme schoolomgeving.

JOUW PROFIEL

  • Je kookt graag en bent gesteld op persoonlijke hygiëne en een hygiënische werkomgeving.
  • Je bent ambitieus, gedreven en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Je bent dynamisch, flexibel en vlot in de omgang.
  • Je kan goed plannen en organiseren.
  • Je hebt het talent om creatief en smaakvol gerechten te bereiden met een beperkt budget.
  • Je bent praktisch ingesteld, steekt graag de handen uit de mouwen, maar gaat een vleugje theorie niet uit de weg.

Herken je je in dit profiel? Dan is gemeenschapsrestauratie dé afdeling voor jou!

JOUW OPLEIDING VOORAF

Je kunt starten in het 3de leerjaar van de 3de graad, ingericht als een specialisatiejaar (7 BSO) als je een diploma secundair onderwijs hebt behaald in een studierichting van hetzelfde studiegebied. Je kan ook starten met een diploma secundair onderwijs dat je hebt behaald in een studierichting van een ander studiegebied. In dit geval moet de toelatingsklassenraad akkoord gaan.

Je wil je verder specialiseren als leidinggevende kok in de cateringsector. Je werkt in de grootkeuken van dagverblijven, ziekenhuizen, scholen, bedrijven, rust- en verzorgingsinstellingen, …

Tijdens de praktijkgerichte opleiding specialiseer jij je in het bereiden van betaalbare en gezonde maaltijden voor grote groepen. Je leert hoe je je keuken moet organiseren en een afwisselend, lekker en gezond menu moet samenstellen rekening houdend met verschillende voedingsgewoontes.

In de lessen wordt er veel aandacht besteed aan hygiëne en veiligheid, prijs-kwaliteit verhouding, duurzaamheid, afvalbeheersing en hoe je een team kan doen samenwerken.

Naast koken is er ook aandacht voor administratieve taken zoals in- en verkoop, kostenbeleid, … Je leert zelfstandig werken, probleemoplossend werken, duidelijk communiceren met klanten en collega’s én hoe je later een bedrijf moet runnen.

In 7 Gemeenschapsrestauratie zal je vaak met voedingsmiddelen werken. Daarom moet jouw huisarts een medisch attest voor je invullen.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
Levensbeschouwing 2
Levensbeschouwing 2
Project Algemene Vakken (PAV) 6
Frans 2
De vakken specifiek voor deze studierichting Uur
Hotel 12
Stage 10

Gerelateerd nieuws

Nieuws
BA Stassart
apr. 18, 2024
Campus Stassart wordt het kloppend hart van de erfgoeddag in Mechelen
Nieuws
BA Stassart
apr. 11, 2024
Leerlingen van BA Stassart herdenken 30 Jaar genocide in Rwanda