BA Stassart

7 Grootkeukenkok - ZJEF

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Voeding & horeca
voeding
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Dit zevende jaar is een uitstekende studierichting om je koksopleiding te vervolmaken.

Wil je de grootkeukentechnieken beheersen via praktijkervaring en stages? Dan is deze opleiding op jouw lijf geschreven!

In dit zevende specialisatiejaar slaan we de brug naar het werkveld. Met een persoonlijk groeiplan, sollicitatietraining én verdieping in technische specialisaties via praktijkgerichte opdrachten helpen we jou om sterker en zelfredzamer aan de start van je carrière te staan.

Wat levert het jou op?

* Diepgaande technische kennis van grootkeukentechnieken

* Meer praktijkervaring

* Een grotere kans op een toffe job

* Een sterke voorbereiding op het echte werkleven

Herken jij jezelf hierin?
* Je bent gemotiveerd en wil blijven groeien
* Je wil je verder bekwamen in technische vaardigheden, de nieuwste tendensen, teamwork en het organiseren van keukenwerk op een efficiënte wijze

* Je wil meer leren over de regels van de voedselveiligheid en hygiëne

* Je wil je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk verruimen

Wat mag je verwachten?
* Een opleiding die helemaal draait rond de praktijk en het versterken van jouw competenties!

Klaar voor een praktische en gespecialiseerde opleiding in een realistische leeromgeving?

Kies dan voor dit unieke zevende jaar en stap zelfverzekerd de horeca en bedrijfswereld in!

JOUW PROFIEL

  • Je kookt graag en bent gesteld op persoonlijke hygiëne en een hygiënische werkomgeving.
  • Je bent ambitieus, gedreven en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Je bent dynamisch, flexibel en vlot in de omgang.
  • Je kan goed plannen en organiseren.
  • Je hebt het talent om creatief en smaakvol gerechten te bereiden met een beperkt budget.
  • Je bent praktisch ingesteld, steekt graag de handen uit de mouwen, maar gaat een vleugje theorie niet uit de weg.

Herken je je in dit profiel? Dan is grootkeukenkok dé afdeling voor jou!

JOUW OPLEIDING VOORAF

Je kunt starten in het 3de leerjaar van de 3de graad, ingericht als een specialisatiejaar (7 BSO) als je een diploma secundair onderwijs hebt behaald in een studierichting van hetzelfde studiegebied. Je kan ook starten met een diploma secundair onderwijs dat je hebt behaald in een studierichting van een ander studiegebied. In dit geval moet de toelatingsklassenraad akkoord gaan.

Je wil je verder specialiseren als leidinggevende kok in de cateringsector. Je werkt in de grootkeuken van dagverblijven, ziekenhuizen, scholen, bedrijven, rust- en verzorgingsinstellingen, …

Tijdens de praktijkgerichte opleiding specialiseer jij je in het bereiden van betaalbare en gezonde maaltijden voor grote groepen. Je leert hoe je je keuken moet organiseren en een afwisselend, lekker en gezond menu moet samenstellen rekening houdend met verschillende voedingsgewoontes.

In de lessen wordt er veel aandacht besteed aan hygiëne en veiligheid, prijs-kwaliteit verhouding, duurzaamheid, afvalbeheersing en hoe je een team kan doen samenwerken.

Naast koken is er ook aandacht voor administratieve taken zoals in- en verkoop, kostenbeleid, … Je leert zelfstandig werken, probleemoplossend werken, duidelijk communiceren met klanten en collega’s én hoe je later een bedrijf moet runnen.

In 7 Gemeenschapsrestauratie zal je vaak met voedingsmiddelen werken. Daarom moet jouw huisarts een medisch attest voor je invullen.

Lessentabellen

De vakken specifiek voor deze studierichting Uur
Grootkeukenkok 12
Stage 12
Voedselveiligheid & ondernemerschap 2
Frans 1
Engels 1

Gerelateerd nieuws

Nieuws
BA Stassart
feb. 13, 2025
BA Stassart op de onderwijsbeurs voor 5de en 6de jaar lager onderwijs bij Technopolis
Nieuws
BA Stassart
nov. 06, 2024
BA Stassart opent vernieuwd didactisch restaurant