BA Stassart

7 Haarstilist - Zorha

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Maatschappij & welzijn
haarzorg
lifestyle
schoonheidsverzorging
Is deze richting iets voor jou? Lessentabel Nieuws

Wil jij gaan werken als zelfstandig uitbater van zowel een dames- als een herensalon of als medewerker of zelfstandig gerant in een kapsalon?

Dan is het specialisatiejaar Haarstilist de juiste keuze.

JOUW OPLEIDING VOORAF

Om in dit 7e jaar te starten, moet je bij voorkeur geslaagd zijn in een 6e jaar uit het studiegebeid lichaamsverzorging. Maar er zijn ook andere mogelijkheden.

JOUW KEUZES NADIEN

In het 7de jaar Haarstilist kan je het diploma secundair onderwijs behalen. Na je studie kanje als zelfstandige een kapsalon kan openen. Omdat kapper een knelpuntberoep is, zal je geen problemen hebben om snel werk te vinden.

Het beroepssecundair onderwijs (BSO) bereidt je eerder voor op tewerkstelling dan op hoger onderwijs. Maar verder studeren in het hoger onderwijs is wel mogelijk. Na het zevende leerjaar zijn er ook heel wat vervolgopleidingen die je kan volgen.

In het 7de specialisatiejaar Haarstilist verfijn je niet alleen je kaptechniek maar leer je ook hoe je een kapsalon organisatorisch moet leiden. Je staat in voor de voorraadbeheer en geeft raad bij het bestellen van producten. Je leert meer over klantenwerving en klantenbinding en communiceren met de klant.

Via de minionderneming leid je samen met je klasgenoten 3 maal per jaar een klantensalon waarbij verantwoordelijkheid nemen een belangrijke competentie is.

Je technische competenties breid je uit en verfijn je door wekelijkse stages in gerenommeerde kapsalons, demolessen door externen, bezoeken aan firma’s voor productinformatie en deelname aan kapperswedstrijden. Je volgt de laatste haartrends op de voet op.

Via het 7de jaar Haarstilist behaal je het diploma secundair onderwijs. Na je opleiding kan je als zelfstandige een kapsalon kan openen.

Lessentabellen

Basisvakken Uur
GODSDIENST OF ZEDENLEER 2
LICHAMELIJKE OPVOEDING 2
PROJECT ALGEMENE VAKKEN 6
FRANS 2
De vakken specifiek voor deze studierichting Uur
DAMESKAPPEN 4
HAARTOOI (PRAKTIJK + SALONDIENST) 8
TOEGEPASTE ECONOMIE 2
STAGE DAMESKAPPEN/HERENKAPPEN 9

Gerelateerd nieuws

Nieuws
BA Stassart
okt. 24, 2023
Nieuwe lichting conflictbemiddelaars op BA Stassart
Nieuws
BA Stassart
okt. 05, 2023
Good-vibes op BA Stassart