BA Stassart

Leerlingen BA Stassart studeren af onder goedkeuren oog van minister Verlinden

Nieuws

De eerste lichting studenten Defensie en Veiligheid studeert af onder goedkeurend oog van minister Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken. Verlinden woonde op donderdag 29 juni de proclamatie op BA campus Stassart in Mechelen bij.

Ze zat aan de eretafel en sprak alle afstuderende leerlingen van BA Stassart toe, een 120-tal in totaal, maar richtte een apart woordje tot de studenten van de nieuwe opleiding Defensie en Veiligheid.

Minister Verlinden: “De richting Defensie & Veiligheid is in heel het land een groot succes. Als minister verantwoordelijk voor veiligheid doet het me heel veel plezier dat er zoveel jongeren kiezen voor een veiligheidsopleiding. Ik wil de afgestudeerden van het Mechelse BA Campus Stassart daarom graag persoonlijk feliciteren. Met het diploma dat ze vandaag in handen krijgen, kunnen ze alle kanten uit in onze boeiende veiligheidssector. Wie weet worden ze wel bewakingsagent of cipier of gaan ze aan de slag bij politie, brandweer of defensie. Wat ze ook doen, ik wens hen alle succes toe!”

Als antwoord op het personeelstekort bij Defensie werd in september 2021 de studierichting Defensie en Veiligheid opgericht in het vijfde leerjaar TSO van GO! Busleyden Atheneum campus Stassart. De opleiding is een initiatief van Defensie in samenwerking met verschillende partners uit de sector van de veiligheidsberoepen. De leerlingen krijgen naast een basisvorming ook les van voordrachtgevers uit het werkveld. Leerrijke uitstappen maken eveneens deel uit van de opleiding. Zo gingen de leerlingen onder meer op kamp met Defensie, volgden ze verschillende opleidingen aan campus Vesta en kregen ze een kijkje achter de schermen in de gevangenissen van Mechelen en Haren. Op BA Stassart was de opleiding Defensie en Veiligheid dan ook een instant succes. “Ze past goed in een school waar mens en (maatschappelijk) welzijn centraal staan”, zegt Tanja Janssens, directeur van BA Stassart.

Dit schooljaar studeerden 32 leerlingen af in de richting Defensie en Veiligheid. Naast mevrouw Verlinden waren de Mechelse schepen van Onderwijs, Rina Rabau en kolonel Verzele aanwezig op deze plechtige proclamatie.

Vorige artikel Terug naar het overzicht Volgende artikel