BA Stassart

LEERLINGEN BA STASSART VOEREN ACTIE TEGEN RACISME

Nieuws

Met gedichten, liedjes en een inspirerende speech verheffen de leerlingen van BA Stassart hun stem tegen racisme. “De actie voor een rechtvaardige samenleving zonder discriminatie werd geïnitieerd door de leerlingen zelf. Plaats van gebeuren was de caravan op het schoolplein. Dit is al jarenlang een vaste plek van waaruit onze leerlingen hun stem kunnen laten weerklinken. Met het initiatief dat ze gisteren namen, willen ze de strijd tegen racisme en vreemdelingenhaat extra kracht bijzetten”, zegt Tanja Janssens, directeur van BA Stassart. Gisteren 21 maart was het de Dag tegen Racisme.

Attent, respectvol en toegewijd zijn. Het zijn belangrijke waarden voor BA Stassart. “Bovendien geloven we als GO! school sterk in de kracht van burgerschap en het belang van een actieve deelname aan de samenleving. We zijn dan ook trots op onze leerlingen voor het engagement en de vastberadenheid waarmee ze opkomen voor gelijke rechten en diversiteit. Met hun betrokkenheid tonen ze niet alleen hun toewijding aan een school zonder racisme, maar dragen ze ook bij aan de ontwikkeling van een tolerantere maatschappij.”

“Het is onze missie om krachtige burgers te vormen die hun mannetje kunnen staan in een complexe en diverse maatschappij. Door acties zoals deze laten onze jongeren zien dat zij de koers van de maatschappij willen veranderen. Ze zijn zich ervan bewust dat zij de toekomst in handen hebben. Dat ze met hun actie het heft in handen nemen om te strijden tegen racisme en discriminatie juichen wij als school toe. Wij zijn trots op onze leerlingen!”, zegt directeur Tanja Janssens.

Vorige artikel Terug naar het overzicht Volgende artikel